Werkwijze

Mijn werkwijze uitgelegd aan de hand van 7 stappen: Kennismaking, moodboard, indeling (2D en 3D ontwerp), kleuren en materialen, meubelen, accessoires en raambekleding, verlichtingsplan en een ontwerpbox.

Pols Interieurstudio - Lianne Pols (18)
Stap 1

Kennismaking

Voordat we echt aan de slag gaan, plannen we eerst een gezellige kennismakingssessie van ongeveer een uur. Tijdens dit uur leer ik jou graag beter kennen: wie ben je, wat is jouw stijl en wat zijn jouw wensen? Met al deze waardevolle informatie kan ik vervolgens een offerte op maat voor je maken. Zodra je akkoord bent met de offerte, ga ik aan de slag met het ontwerp!
Stap 1
Pols Interieurstudio - Lianne Pols (19)
Stap 2

Moodboard

Met de informatie die ik tijdens ons gezellige kennismakingsgesprek verzamel, ga ik aan de slag met het creëren van een inspirerende weergave van jouw persoonlijke smaak en stijl. Dit noemen we een moodboard. Dit moodboard bestaat uit afbeeldingen, kleuren, texturen en materialen die perfect aansluiten bij jouw wensen en voorkeuren. Het is een visuele samenvatting die ons helpt om de juiste sfeer en uitstraling voor jouw interieur te creëren. Op basis van het moodboard kunnen we samen beslissen welke richting we op willen gaan met het ontwerp, zodat het eindresultaat helemaal bij jou past!
Stap 2
Pols Interieurstudio - Lianne Pols (7)
Stap 3

Indeling, 2D en 3D ontwerp

Na het moodboard ga ik aan de slag met het ontwerpen van verschillende indelingen voor jouw interieur. Nadat deze zijn gemaakt, ontmoeten we elkaar online om de plannen door te nemen en samen een definitieve keuze te maken over de indeling van jouw interieur. Met de meest passende indeling ga ik vervolgens verder en creëer ik een 3D weergave. Dit geeft je een duidelijk beeld van hoe jouw ruimte eruit zal zien.
Stap 3
Pols Interieurstudio - Lianne Pols (4)
Stap 4

Kleuren en materialen

In het ontwerp voorzie ik ook een kleur- en materialenplan. Dit omvat niet alleen een overzicht van welke kleur op welke wand wordt gebruikt, maar ook alle materialen en stoffen die worden gebruikt voor meubels, raambekleding, keuken en badkamer. Op deze manier heb je een volledig beeld van hoe de verschillende elementen in jouw interieur samenkomen en kun je er zeker van zijn dat alles perfect op elkaar is afgestemd.
Stap 4
Pols Interieurstudio - Lianne Pols (13)
Stap 5

Meubelen, accessoires en raambekleding

Nadat de kleuren en materialen zijn gekozen, stel ik een gedetailleerde shoppinglist op voor meubels, accessoires en raambekleding. Hiermee heb je een overzicht van alles wat je nodig hebt om je interieur tot leven te brengen en kun je gericht gaan shoppen!
Stap 5
Pols Interieurstudio - Lianne Pols (5)
Stap 6

Verlichtingsplan

Op basis van de gekozen indeling stel ik een verlichtingsplan op. Hierin worden alle soorten verlichting weergegeven, zoals vloerlampen, hanglampen en spots. Daarnaast geef ik advies over welke armaturen het beste passen bij jouw interieur, zodat de verlichting niet alleen functioneel is maar ook bijdraagt aan de sfeer en uitstraling van de ruimte. Het verlichtingsplan omvat een plattegrond waarop wordt aangegeven waar elke soort verlichting geplaatst moet worden, zodat je een duidelijk beeld hebt van de uiteindelijke opstelling.
Stap 6
Pols Interieurstudio - Lianne Pols (6)
Stap 7

Ontwerpbox

Wanneer het hele plan compleet is, verzamel ik alle materialen, stalen en testpotjes in een speciale box. Vervolgens kom ik persoonlijk bij jou thuis om deze box te presenteren. Op die manier kun je de materialen en kleuren in de juiste context zien en voelen, wat helpt bij het maken van de uiteindelijke beslissingen voor jouw interieur. Daarnaast kan ik ook helpen met de realisatie van het ontwerp. Vaak wordt dit al tijdens de kennismaking besproken, maar mocht je hier nog vragen over hebben, dan sta ik klaar om je hierbij te ondersteunen.
Stap 7